»
S
I
D
E
B
A
R
«
Rätt kläder till rätt dag
January 27th, 2012 by admin

Jag har börjat intressera mig allt mer för Elvis och hans musik. Särskilt intressant är hans senare år enligt min mening. Jag tycker att Las Vegasperioden är den bästa i hela Elvis karriär. Nu stämmer detta inte direkt överens med vad mer ortodoxa Elvispuritaner anser. De brukar nämligen hävda att det enbart är femtiotalsalstren och musiken Elvis gjorde under tiden på Sun (skivbolaget) som räknas. Jag anser att de har fel. Elvis var en bättre sångare och större underhållare på sjuttiotalet av vad han varit tidigare. Dessutom bar han nästan uteslutande jumpsuit då vilket naturligtvis alltid är ett stort plus. Jumpsuits håller för övrigt på att få en renässans, numer kan man se kändisar och Hollywoodskådisar svassa omkring i supercoola jumpsuits. Elvis tillhörde också den generation artister som nästan aldrig skrev sin musik själv utan han förlitade sig på professionella kompositörer. Detta gällde även tiden på Sun så att säga att den skulle vara mer äkta är faktiskt direkt felaktigt. Sedan man kan säga vad man vill om kungens fall, att han blev tjock och gick ner sig. Sångrösten stod karriären ut i varje fall. Jag är dessutom av den bestämda åsikten att Elvis blev en bättre artist i och med att han förlorad sitt utseende. Då han inte längre kunde förlita sig på att vara chockartat snygg var tvungen att lägga mer övertygelse och känslor i själva framträdandet, vilket helt klart märks på några av de sista konserterna.


Leave a Reply